GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     VM-gångaren hyllas postumt i Borås

     Borås • Publicerad 12 november 2021
     SM-veckan 2017, Gång 10000 meter. Ryavallen. Anders Hansson, SK Svängen tog guld.
     SM-veckan 2017, Gång 10000 meter. Ryavallen. Anders Hansson, SK Svängen tog guld.
     Foto: Johan Rydén

     Anders Hansson avled i cancer under år 2020. Samma år hade han vunnit sin sista tävling – inomhus SM. När Borås Stad hyllar prestationer på måndagen den 15 november i Stadshushallen kommer Hansson att hyllas postumt. Hans pappa Anders kommer till mästaruppvaktningen för att ta emot sonens mästarsköld postumt.

     Under evenemanget kommer 70 idrottare att hyllas då det i år framhålls prestationer från både 2019 och 2020

     Det är 21 mästare från 2019, och 49 mästare från tävlingsåret 2020 i mästerskap som SM, NM, EM, VM eller OS som samlas i Stadshuset.

     Lennart Wennberg, Borås Pistolskytte, får sin 14:e mästarsköld och blir därmed den som mottagit flest mästarsköldar genom åren. Han övertar den positionen från roddaren Daniel Glanzén som haft rekordet på 13 mästarsköldar sen 2007.

     Alexander JepsenSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.