GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ungdomsledare skulle träffa 13-åring i sexuellt syfte – osäkert om han begått brott

Igår rapporterade en stor idrottsklubb att man stängt av en ungdomsledare som misstänks ha sökt kontakt i sexuellt syfte med ett 13-årigt barn på nätet. Advokaten Hanna Larsson Rampe menar dock att det kan vara osäkert ifall det rör sig om något brott.
Borås • Publicerad 23 augusti 2022

På måndagen pekades en man i 25-årsåldern ut av en kontroversiell sajt som jagar pedofiler. Medarbetarna till sajten hade utgett sig för att vara en 13-årig pojke som mannen ska ha haft en lång chattkonversation med och till slut bestämt en träff med på ett hotell.

De sexuella anspelningarna ska ha blivit allt grövre enligt chattmeddelandena.

– Naturligtvis är det allvarligt. All kontakt med barn som sker i någon typ av sexuellt syfte är inte okej, säger advokaten Hanna Larsson Rampe till P4 Sjuhärad.

Rent juridiskt är det osäkert om ett brott har begåtts i detta fallet, menar Hanna Larsson Rampe.

– Alltså...det finns ju inget verkligt barn. Det är vuxna personer som utgett sig för att vara ett barn. Det ställer ju till det om man vill lagföra de här personerna som tar de här kontakterna, oavsett om de tror att det är ett barn de har kontakt med. Men däremot är det allvarligt med tanke på att det måste alltid finnas en risk att personer som tagit kontakt med någon man tror är ett barn, haft kontakt med faktiska barn, säger hon till radiokanalen.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.