GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Swedish Open avgörs i Borås

     Till sommaren avgörs Swedish Open i discgolf i Borås igen – på en ny banlayout. Tävlingen kommer tillbaka till Borås efter tre år.
     Borås • Publicerad 23 november 2021
     Ymeriten Linus Carlsson vann Swedish Open i Borås 2019. Han får räknas som favorit när tävlingen återvänder sommaren 2022.
     Ymeriten Linus Carlsson vann Swedish Open i Borås 2019. Han får räknas som favorit när tävlingen återvänder sommaren 2022.
     Foto: Linus Dahlbäck

     Swedish Open i discgolf avgjordes 2019 i Borås. Nu är det klart att upplagan 2022 kommer tillbaka till Ymergården. 8–10 juli intar eliten banan.

     Mikael Svensson är ordförande i Ymer Frisbee och han hoppas på stor uppslutning på tävlingen.

     – Ett hundratal deltagare är realistiskt, och det blir en ren topptävling med den nationella eliten och förhoppningsvis också internationella inslag, säger han till BT.

     Förra gången, 2019, vann hemmaspelare Linus Carlsson tävlingen. Han tillhör de allra bästa i Sverige och får räknas som favorit även denna gången.

     Tävlingen blir också en av de första på den nya utformade, tuffare banan, som snart står klar.

     – Den är snart klar, och Swedish Open blir det första stora testet av den uppdaterade banan, säger Mikael Svensson.

     Black Week-erbjudande

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås? Just nu kan du köpa Digital Bas i fem veckor för endast fem kronor.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.