GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Starka reaktioner efter Borås Baskets besked

Borås Basket har dragit ur sitt damlag från Sveriges högsta serie.
Styrelsen beskriver det som ett stort misslyckande – och delar av den menar att det inte fanns något alternativ.
Samtidigt riktas stor kritik från flera håll.
Borås • Publicerad 22 mars 2022
Arkivbild på Borås Basket dam.
Arkivbild på Borås Basket dam.Foto: Johan Valkonen

Det var i söndags kväll som klubben meddelade att man tackar nej till en plats i SBL nästa säsong. Av ekonomiska skäl. Beslutet kom bara en dag efter att man hade sportsligt kvalificerat sig – trots en sistaplats.

– Sammantaget bedömde styrelsen att vi inte skulle kunna skapa resurserna som planerat. Jag kan inte stå för det beslutet. Jag förlorar förtroende och berättigande att vara kvar som ordförande, säger Maria Wiland, som lämnar föreningen efter 18 år, till BT.

Coachen Pat Ryan har inte kunnat ge svar om sin egen framtid. Han berättar för BT att han känner för tjejerna.

– Jag känner en sorg och är väldigt ledsen. Jag behöver tid att smälta det, säger han till BT.

Den assisterande tränaren Karin Inger Key är djupt kritisk.

– Jag vill ju inte kapa benen för herrarna men om klubben blöder pengar får vi hjälpas åt solidariskt. Att det 2022 fortfarande alltid är damidrotten som får stryka med är inte okej. Sveket mot spelarna är så stort, säger hon bland annat i en lång BT–intervju.

BT:s basketkrönikör Nick Rajacic skriver i en krönika att det är ett svek mot damidrotten. Läs mer om vad han tycker här.

Borås Baskets vice ordförande Björn Peterson:

– Ingen ville fatta det här beslutet. Vi har ju misslyckats. Skulle vi nu fortsätta ett år till skulle vårt kapital vara förbrukat. Då finns det bara en utväg kvar för en förening, precis som för ett företag. Konkurs, säger han till BT.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.