GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Slagsmål på Gothia cup – tre tonårspojkar misstänks för misshandel

Tumult uppstod under helgen i samband med fotbollsturneringen Gothia cup i Göteborg. I fredags uppstod ett större bråk och nu är tre tonårspojkar misstänkta för misshandel i samband med en match på Slottsskogsvallen, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Sverige • Publicerad 24 juli 2022
Arkivbild från Gothia cup 2022. Bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild från Gothia cup 2022. Bilden har inget med händelsen att göra.Foto: Tommy Holl

Det var under fredagseftermiddagen som polisen fick in ett flertal larm om att ett slagsmål brutit ut på Slottsskogsvallen i Göteborg. Bråket var mellan deltagare i två utländska fotbollslag i samband med en fotbollsmatch under Gothia cup.

Totalt ska åtta personer ha blivit misshandlade samt fått lindriga skador. De misstänkta gärningsmännen hann dock lämna platsen innan polisen anlände. Men under helgen kunde polisen identifiera tonårspojkarna som alla ingår i samma lag.

Under söndagsmorgonen hämtades pojkarna in.

– De hämtades in tidigare i morse, de hörs så snart som möjligt och har försvarare och tolk med sig, men kan inte spekulera i när det är klart, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Utöver de misstänkta tonårspojkarna har flera personer som såg slagsmålet mellan spelarna förhörts av polisen.

Förutom målsägarna har flera personer, som bevittnade slagsmålet mellan spelarna, förhörts av polisen. Det ska även finnas filmmaterial från händelsen.

Det var flera lag från Borås med i Gothia cup, bland annat Norrbys P18 som under fredagen förlorade sin kvartsfinal mot Onsala BK med 3-2.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.