GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjuhärads basketdamer får spela i ligan

Sjuhärads basketförening har fått ett glädjebesked. Till hösten har Borås ett damlag i högsta basketligan genom en friplats i SBL.
– Det är ju det här vi har kämpat för, säger sportchef Mattias Modigh till BT.
Borås • Publicerad 25 maj 2022
Sportchef Mattias Modigh kan andas ut efter glädjebeskedet om Sjuhärads basketdamer.
Sportchef Mattias Modigh kan andas ut efter glädjebeskedet om Sjuhärads basketdamer.Foto: Johan Valkonen

BT har tidigare rapporterat om turerna med laget. När Borås Basket valde att dra ur sitt damlag ur SBL skapade ledningen för laget en egen förening med målet att få vara kvar i högsta ligan.

Det har gått knappt en månad sedan ansökningen blev skickad. Under tisdagskvällen kom glädjebeskedet, och nu undrar sportchefen Modigh varför det tagit lång tid.

– Det är värdefull tid som gått, tid för dialog med spelare och näringsliv. Men vi får kämpa härifrån. Samtidigt förstår man att det var ett stort beslut de behövde ta, och att de ville vända på alla stenar, säger sportchef Mattias Modigh till BT.

Läs mer här.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.