GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjuhärad: Jonas Jerebko talar ut – därför valde han den ryska storklubben

I slutet av mars, endast en månad efter den ryska invasionen av Ukraina, skrev basketstjärnan Jonas Jerebko från Mark på ett kontrakt för ryska storklubben CSKA Moskva. På grund av detta fick Jerebko motta mycket kritik via sociala medier. Nu talar han ut om situationen för första gången.
Borås/Mark • Publicerad 29 augusti 2022
Jonas Jerebko.
Jonas Jerebko.Foto: Lars-Åke Green

Markbördige Jonas Jerebko åkte, trots kritik, till den ryska huvudstaden för att spela basket. Detta gjorde att han tills vidare stoppades från att spela i det svenska landslaget.

I ett Instagram-inlägg kommenterar Jerebko situationen:

– Jag har inte varit aktiv på sociala medier efter hatet jag fick utifrån ett basketbeslut jag tog. Jag vet att det upprörde människor. Men för mig handlade det om en grym möjlighet i att fortsätta min karriär med en klubb som är känd för deras professionalitet. Jag ville vinna och spela för en av de bästa tränarna i Europa. Olyckligtvis föll vi platt.

Han fortsätter:

– Jag vet inte vad mitt nästa kapitel är. Allt jag vet är att jag är tacksam för alla som är med mig.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.