GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Revansch för Sofia Åstedt -efter besvikelsen i VM

EM i simning 2022 pågår och ikväll tävlar Sofia Åstedt i semifinalen i 100 meter frisim.
Borås • Publicerad 11 augusti 2022
Sofia Åstedt, SK Elfsborg.
Sofia Åstedt, SK Elfsborg.Foto: Li Edqvist, Johan Rydén

Frisimstalangen Sofia Åstedt är 18 år gammal och tävlar för SK Elfsborg. Hon debuterade i VM i juni tidigare i år. Det gick inte som förväntat och hon blev utslagen direkt.

Men i EM som började idag har hon fått revansch. Hennes 55,76 i 100 meter frisim räckte till 15:e plats och innebär att hon tävlar i kvällens semifinal.

–Jag är skitnöjd, säger hon till BT.

Tävlingarna hålls i Rom. Det är totalt 23 svenska simmare uttagna.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Sigrid RosenfeldtSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.