unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Norrbyspelare stängs av – ska ha kallat motståndare ”white boy”

Oke Akpoveta
Oke Akpoveta
Foto: Jan Pettersson

Norrbys anfallare Oke Akpoveta stängs av i två matcher. Anledningen är att han ska ha kallat en motståndare ”white boy” i en ordväxling i en match.

”Uttrycket får i sammanhanget anses ha en nedlåtande karaktär med en underton av rasism”, menar disciplinnämnden enligt Borås tidning.

Akpoveta kommentera avstängningen på Norrbys hemsida:

”I slutet av matchen hamnade jag i en ordväxling med en av deras spelare. Det blev en del hårda ord mellan oss. Han påstår sedan att jag ska ha uttryckt mig kränkande mot honom. Jag var väldigt upprörd och kan inte minnas till 100 procent vad som sades. Det ligger verkligen inte i min natur att bete sig illa och kränka andra människor. Däremot accepterar jag disciplinnämndens beslut.”