GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Landslagsspelaren stor på Tiktok

Anja Händén föddes med dysmeli och hennes högra hand saknar fullt utvecklade fingrar. Hon är landslagsspelare i parabordtennis - och har 25 000 följare på Tiktok.
Borås • Publicerad 3 januari 2022
Arkivbild. Anja Händén spelar parabordtennis - och är stor på Tiktok.
Arkivbild. Anja Händén spelar parabordtennis - och är stor på Tiktok.Foto: Li Edqvist

För sex månader sedan började Anja Händéns Tiktok-konto få rejäl fart. Flödet är fullt av videos där hon framför 25 000 följare svarar på frågor om sin högra hand. Ett exempel:

Gjorde hajattacken ont? Svar: Ja.

Det är såklart inte på riktigt.

– Jag har skämtat om att det var en hajattack på Tiktok men det stämmer ju inte, säger Anja Händén till BT.

Hon skämtar mycket om sin hand och lägger också upp videos där hon visar hur hon sätter upp sitt hår och hur hon slår in sina julklappar.

– Det är inte bara skämtsamma videos som jag lägger upp. Jag tänker att jag vill inspirera människor som har en liknande situation som mig, säger hon.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.