GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lagkapten i Norrby – och skolkurator

Ivo Pekalski är lagkaptenen i Norrby som också är skolkurator.
Han finns där för ungdomar som behöver prata.
Borås • Publicerad 2 april 2022
Ivo Pekalski, lagkapten i Norrby och skolkurator.
Ivo Pekalski, lagkapten i Norrby och skolkurator.Foto: Li Edqvist

31–åringen själv har brottats med psykisk ohälsa.

– Innan jag hamnade i mina svårigheter och fick kämpa med mitt välmående och det psykiska var jag intresserad av psykologi. Det förstärktes av mina erfarenheter och av vad jag kände att jag hade behövt då. I den situationen jag var i hade jag behövt få hjälp av någon för att öppna upp mig och få stöd. Man ska inte behöva känna sig ensam, säger han till BT.

På söndagen börjar Norrbys säsong i superettan.

I BT berättar Pekalski mer om hur han ser på idrottens utveckling i arbetet med psykisk ohälsa, livet efter fotbollen och hur det ser ut i Norrby inför seriepremiären.

Adam ÅstrandSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.