GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kretsloppet görs om – detta blir förändringen

Kretsloppet i Borås blir ett stadslopp igen med målgången på Stora torget, i höjd där fontänen och valstugorna befinner sig just nu.
Borås • Publicerad 28 augusti 2022
Arkivbild från Kretsloppet 2021.
Arkivbild från Kretsloppet 2021.Foto: Ceasar Segergren

Elin Svenningsson är projektledare för Kretsloppet i Borås och berättar för P4 Sjuhärad om ändringen:

– Kretsloppet är ju ett stadslopp. Även om vi förra året gjorde en specialare på Ryavallen. Men vi är ett stadslopp från början och vi vill fortsätta vara i stan.

De som springer loppet gör det på en bana som rör sig kring olika delar i Borås stad.

– Vi kommer ha en sträcka på fem kilometer, då springer man ett varv på den här banan. De som springer tio kilometer springer två varv. Vi hoppas att det kommer vara ett kul sätt att få upp tempot, och att man känner att man är i stan hela i tiden och att det blir mer publikvänligt, säger Svenningsson till P4 Sjuhärad.

Det finns alltså ett tydligt budskap kring årets Kretslopp menar Elin Svenningsson:

– Vi vill lyfta centrum, det är viktigt för Borås och löparna.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.