GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ikoniska förbundskaptenen ”Bengan” Johansson har gått ur tiden – blev 79 år

Bengt ”Bengan” Johansson, forna förbundskaptenen för det svenska handbollslandslaget har gått ur tiden efter en lång tids sjukdom.
Sport • Publicerad 9 maj 2022 • Uppdaterad 9 maj 2022

Efter att Johansson själv avslutade sin karriär, tog han över landslaget 1988.

Snart började laget dubbas till ”Bengan Boys” och blev ett av de mest folkkära landslagen i landet.

Under Johanssons karriär som förbundskapten ledde han Sverige till VM-guld 1990 och 1999, men även fyra EM-guld 1994, 1998, 2000 samt 2002. I OS kammade landslaget hem silver 1992, 1996 och 2000.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, man blir oerhört tagen, även om man visste att han hade kämpat ett bra tag. Jag förknippar honom med oerhört mycket av min karriär, säger Stefan Lövgren nuvarande vd för svenska handbollslandslaget, till TT.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.