unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jörgen Lennartsson klar för ny klubb

.
.
Foto: Bengt Lagerstedt

Jörgen Lennartsson blir ny tränare för Helsingborgs IF, som åkte ur Allsvenskan i år. Den Växjöbördige fotbollstränaren, som bland annat tränat Växjö Norra, BK Häcken, Stabaek, Elfsborg, IFK Göteborg och Lilleström samt Sveriges U21-landslag, presenterades under onsdagen.

– Det är självklart väldigt kul. Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige. I och med att jag har en stark koppling och starka känslor för staden så känns det fantastiskt härligt att vara tillbaka efter 19 års utflykt, säger Jörgen Lennartsson till klubbens hemsida.

I Elfsborg vann Jörgen Lennartsson SM-guld och han ledde Sverige till ett brons i U21-EM 2009.

– Vi är mycket glada och nöjda att kunna presentera vår nya tränarstab med Jörgen och Mattias som tillskott. Jörgen känner klubben väl och uppfyller våra kriterier för det vi sökte i en tränare. Med sin rutin och långa erfarenhet ser vi framemot att långsiktigt återta positionen som föreningen som fostrar och ger chansen till lokala talanger. Det ska bli väldigt roligt att arbeta med honom och leda klubben i den riktning vi alla önskar, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.