Jonas Colting hånar Elfsborgs träningsläger

SÄS där ny forskning, nya behandlingsmetoder och arbetssätt som är utvecklade av medarbetarna på sjukhuset presenteras. Jonas Colting

I måndags lade triatleten och Boråsprofilen Jonas Colting ut ett inlägg på Instagram där han delade Elfsborgsspelarnas schema på träningslägret i Florida. Han hånade också hur lite träningstid som var inplanerat och skriver att han vill se mer engagemang med tanke på hur mycket spelarna har i lön.

”Träningsläger? Om det här är träningsläger så får man ett hum om hur lite träning det är på hemmaplan.Det har länge förvånat och förundrat mig hur lite många lag- och bollidrottare tränar”, inleder han texten.

”Det förundrar mig att man som arbetsgivare till spelare som många gånger tjänar över 100k i månaden, kräver SÅ LITE!”, skriver han också.

Inlägget har fått många reaktioner och kommentarer och under tisdagen plockade Elfsborg ner bilden på schemat som de lagt ut på Instagram.

Mittfältaren Samuel Holmén har pratat med Borås Tidning och menar att en del träning spelarna gör i Florida inte är med på schemat.

– Vi håller högt tempo och de saker vi ska göra gör vi hundraprocentigt när vi väl gör dem. Sen har vi ju saker som inte står på programmet som vi gör, alla måste ta sitt egna ansvar för sin egen träning om man nu behöver extra styrka eller vad det nu kan vara. Vi är professionella och vet hur vi tar hand om våra kroppar, säger han till BT.