Inget Liseberg för årets Gothia cup-spelare

Arkivbild. Gothia cup 2017 Elfsborg P17.
Foto: Tommy Holl

Mellan 14 och 20 juli så kommer Göteborg fyllas med fotbollsspelande ungdomar när årets Gothia cup anordnas. Förra året fanns fem lag från Borås bland de 427 svenska lagen i cupen och när anmälan öppnade i september för årets cup, så var det rekordmånga lag som anmälde sig under de första timmarna.

Men i år är det en av Gothia cup-traditionerna som försvinner för spelarna: dagen på Liseberg. Under onsdagen gick Liseberg ut i Göteborgs-posten och berättade att de drar in den gratis entré som de vanligtvis ger alla deltagare.

Flera andra cuper i Göteborgs-området berörs också av Lisebergs beslut. Lisebergs vd Andreas Andersen menar att beslutet delvis beror på att vissa av cuperna har sålt vidare de fria biljetterna de fått från nöjesparken, men det beror också på att många Göteborgsbesökare undviker Liseberg under de dagar som Gothia cup pågår.

– Det handlar om att den veckan är väldigt tuff för oss. Det finns en stor utträngningsseffekt som gör att vi mister 10 till 15 miljoner i intäkter. Vi känner att vi har nått ett läge som är ohållbart, säger Andreas Andersen till GP.