GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Idrottsförening kallar till möte – efter pedofilanklagelser mot ungdomsledare

Efter att en ungdomsledare på en idrottsförening i Sjuhärad pekats ut för att ha kontaktat ett 13-årigt barn i sexuellt syfte kallar nu föreningen till möte och bjuder in föräldrar samt ledare.
Borås • Publicerad 23 augusti 2022

Under måndagen hängdes ungdomsledaren, en man i 25-årsåldern, ut på en sajt som jagar pedofiler där han anklagas för att ha kontaktat ett barn i sexuellt syfte. Samma dag stängdes han av som ungdomsledare för den aktuella klubben.

Utöver sina uppdrag inom idrottsföreningen hade han även externa uppdrag genom föreningen på en grundskola med idrottsprofil, något BT skrivit om. De uppdragen upphörde även när han togs ut ur tjänst.

Uppdragen ska ha bestått av att idrottsledaren varit på grundskolan två timmar per vecka.

Under tisdagskvällen skriver den aktuella idrottsföreningen på Facebook att de kallar till ett möte som kommer att äga rum rum torsdag kväll.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.