GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här kan du se kvartsfinalen i EM i Borås

På fredag spelar Sveriges damer kvartsfinal mot Belgien. Därav har teamet bakom Sommartorsdagarna Weekend tillsammans med BioFamiljen och Borås Stad bestämt att de sänder kvartsfinalen på Stora Torget i Borås istället för en traditionsenlig film.
Borås • Publicerad 20 juli 2022

– Att få avsluta sista Sommartorsdagarna Weekend med en kvartsfinal på Stora Torget känns häftigt. Vi hoppas vi kan hitta nya tillfällen att visa filmen, men nu får Live gå före Yesterday, säger Caroline Wallin, cityledare på Borås City, i ett pressmeddelande.

Klockan 18 startar barnfilmen ”Vaiana” medan sändningen från studion inför matchen börjar vid 20.30. Området med diverse foodtrucks öppnar vid 17 och kommer att hålla öppet under kvällen.

– Vi tror att en direktsändning med Sveriges damlag i en avgörande kvartsfinal kommer att göra att ännu fler ges möjlighet att uppleva känslan av att se på storbildskärm utomhus, säger Emma Portar från BioFamiljen, i ett pressmeddelande.

Helena Alcenius, VD för Borås TME, står också bakom ändringen på fredagen:

– När den här möjligheten uppstod så har vi som vi gör i Borås, tillsammans och förmåga att ställa om och anpassa sig efter tillfällena som ges. Beslutet är gemensamt och vi tror alla det här blir uppskattat hos boråsaren.

Licenskostnaderna för sändningen står Borås stad. Det planeras även att eventuellt sända följande matcher tillsammans med Borås TME och Borås city.

– Tänk att få uppleva en EM-final på stora torget nästa söndag. Vi har riggat för det, nu hejar vi fram fotbollstjejerna så de går vidare, säger Marie Ingvarsson, kommunikationschef Borås Stad, i ett pressmeddelande.

DLY har tidigare skrivit om att den lokala krogen Pitcher's i Borås varit den enda bland krogarna och restaurangerna i staden som fått tillstånd att sända Fotbolls-EM för damer 2022.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.