GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Fler tjejer än någonsin deltar i tävlingen

     Discgolf (frisbeegolf) växer så det knakar. Samtidigt blir allt fler tjejer intresserade av sporten. På lördagen avgörs ”Ladies disc” på Ymergården.
     Borås • Publicerad 17 september 2021
     Thérèse Claesson startade ”Ladies disc” 2018. Nu är tävlingen den största tjejtävlingen i Sverige med rekordmånga deltagare - 67 stycken.
     Thérèse Claesson startade ”Ladies disc” 2018. Nu är tävlingen den största tjejtävlingen i Sverige med rekordmånga deltagare - 67 stycken.
     Foto: Privat

     2018 startade Thérèse Claesson, 37, tävlingen ”Ladies disc”. Då var det tio deltagare. När tävlingen nu arrangeras för fjärde året så är antal anmälda tjejer rekordhögt - 67 stycken.

     – Det är helt galet, med tanke på hur få vi var första året. Grundtanken med tävlingen är att få in nya tjejer in i sporten. Att de ska lära sig och våga tävla, säger tävlingsledaren och grundaren till tävlingen, Thérèse Claesson.

     Redan nästa år vill Thérèse Claesson utveckla tävlingen ännu mer. Två tävlingsdagar istället för en, prispengar till vinnarna och så vill hon locka spelare från andra länder än Sverige.

     – Jag vill sprida och utöka det här, så att fler tjejer börjar spela discgolf, säger Thérèse Claesson.

     Vill du läsa mer lokala nyheter från Borås?

     Just nu kan du köpa paketet BT Digital Plus i fyra månader för totalt 400 kr.

     Du får bland annat granskande reportage, livesändningar och senaste nytt från Borås och Sjuhärad.

     Anton LorentzsonSkicka e-post
     Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.