GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elfsborgs klubbchef blir ny väggmålning

Nu ska Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson bli väggmålning på Sjöbo torg.
Borås • Publicerad 4 juni 2022
bild 1/2
Målningen ska pryda norra delen av Sjöbohuset.
IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.
Målningen ska pryda norra delen av Sjöbohuset.
IF Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Själva idén kom från början ur en Sportbladet-serie med journalisten Erik Niva som reste runt och korade tidernas största i flera allsvenska städer. I Borås föll valet på den före detta mittfältaren Stefan Andreasson med tröja nummer åtta.

Efter att ha läst reportaget skickade konstnären och guliganen Alfred Johansson in ett förslag till kulturförvaltningen. Han mottog ett positivt svar tillbaka.

– Det är svårt att sätta ord på men det är naturligtvis fantastiskt, säger Stefan Andreasson om att få bli väggmålning, till BT.

Stefan Andreasson växte upp i stadsdelen Sjöbo och har goda minnen när han tänker tillbaka på barndomstiderna.

– Jag minns det som en blomstrande tid. Nu är jag kanske inte där lika ofta, men jag tar en tur med bilen då och då, säger han till BT.

Målningen kommer att finnas på den norra fasaden till det blivande Sjöbohuset.

Läs mer om när målningen invigs på BT.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.