De anordnar promenader med guidning i Borås

.
Foto: Anton Hedberg

Under sommaren kommer det att anordnas ”Månadspromenader” på Ymergården. Man promenerar tillsammans med andra och får också en guidad tur i området.

– Vi tänker att det är många av oss som inte kommer att komma iväg på semester i år och att människor vill vara utomhus i naturen nu. Många går sina vanligt rundor och ofta går ensamma, så nu drar vi ihop ett gäng. Vi kommer hålla coronaavstånd och ha flera duktiga guider som är kan mycket om hembygden och även om naturen här omkring, säger Carina Lindberg på Ymer.

13 juni klockan 10 hålls första promenaden och sedan kommer det hållas en arrangerad promenad i månaden, den andra lördagen varje månad, under juni, juli, augusti och september. Carina vill inte avslöja vilka utflyktsmål som det kommer att promeneras till, men säger att det både kommer handla om varggropen och ruiner från gammal bebyggelse.

.
Foto: Anders Ylander

– Vi kommer lyfta både kulturarv men även saker som hur man får vatten till skidanläggningen. Det blir lite nutid och lite historia, säger hon.

Alla som vill kan dyka upp på Ymergården för promenaden, och efter man gått tillsammans bjuds det också på mat. Kan man inte följa med, men ändå ta del av guidningen kommer det att sättas upp information om utflyktsmålen på Ymers anslagstavla. Om det finns ett stort intresse för promenaderna kan det bli en fortsättning.

– Det är jättekul om vi blir ett gäng, blir vi väldigt många delar vi upp oss. Förhoppningen är att vi ska ha en mysig förmiddag.

Läs mer

Sport

Klarström klar för ny klubb

Tidigare Elfsborgsspelaren har ny klubb.

Nyheter

Bilbränder på Sjöbo

Två bilar brann.

Nyheter

Trafikolycka utanför Borås

Två fordon inblandade.

Nyheter

Hundvalp försvunnen i Borås

Har varit borta sedan i lördags.

Nyheter

Stora Coop utrymt efter brandlarm

Kunderna fick lämna butiken.

Nyheter

Många nedfallna träd efter söndagens storm

Landade på balkonger.