GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråsaren spelar Afrikanska mästerskapen

Mohammed Amin, 23, började spela fotboll i Annelunds IF 2015. Nu ska han spela Afrikanska Mästerskapen för Sudan – och kan ställas öga mot öga med megastjärnan Mohamed Salah.
Borås • Publicerad 11 januari 2022
Boråsaren Mohammed Amin, 23, spelar för Sudan i Afrikanska Mästerskapen med start på tisdag.
Boråsaren Mohammed Amin, 23, spelar för Sudan i Afrikanska Mästerskapen med start på tisdag.

Mohammed Amin lämnade Sudan för att slippa göra militärtjänst – som barn. Han kom till Herrljunga som ensamkommande flykting sommaren 2015. Då hade han bara spelat gatufotboll i hemlandet.

26 spelare ingår i den sudanska truppen i Afrikanska mästerskapen. Vänsterbacken Amin är en av dem. Han spelar just nu för Motala i division 2. Tidigare har han spelat i Annelund, Norrby och Vårgårda.

– Det går fort i fotboll. Det är häftigt och stort att jag får chansen att spela mot flera av de största spelarna. Nu är det bara att köra på och njuta och inte tänka för mycket, säger han till BT.

Sudan spelar i grupp D tillsammans med Guinea-Bissau, Nigeria och Egypten. Där spelar storstjärnan Mohamed Salah.

Sudan går in i turneringen på tisdagskvällen mot Guinea-Bissau. Om Mohammed Amin får spela återstår att se.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.