GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Boråsaren fick stjärnans tröja under Afrikanska mästerskapen

Boråsaren Mohammed Moe Amin blev uttagen i Sudans trupp till Afrikanska mästerskapen. Laget åkte ur gruppen, men Amin fick med sig en av världens bästa fotbollsspelares tröja med sig hem.
Borås • Publicerad 24 januari 2022
Mohammed Moe Amin var med i Sudans trupp under Afrikanska mästerskapen och fick stjärnan, Mohamed Salahs tröja med sig hem.
Mohammed Moe Amin var med i Sudans trupp under Afrikanska mästerskapen och fick stjärnan, Mohamed Salahs tröja med sig hem.

Amin kom till Sverige som ensamkommande flykting 2015 och spelade först fotboll i Annelunds IF för att senare fostras i Norrby.

Han blev uttagen i Sudans trupp, men det blev inga matcher för honom i mästerskapet. Mot Egypten satt han på bänken och fick se Mohamed Salah, en av världens bästa fotbollsspelare, på nära håll.

– Att värma upp där framför Salah, det var som en dröm. Att bara se honom, världens bästa spelare, där på planen var mäktigt, säger han till BT.

Inte nog med det, efter matchen fick han sig ett snack med Salah som önskade honom lycka till i sin karriär. De två bytte även tröjor.

– Jag ska ha den, jag skulle aldrig sälja den, svarar han på frågan om vad han ska göra med tröjan.

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.