GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Borås: Nya förändringen med Kretsloppet – ingen tidspress

I år återgår Kretsloppet i Borås till att vara ett stadslopp återigen med målgång vid Stora torget. En nyhet för i år är att man inte längre behöver skylta med sin tid på en hemsida eller någon tidning efter loppet.
Borås • Publicerad 4 september 2022
Arkivbild från Kretsloppet 2019.
Arkivbild från Kretsloppet 2019.Foto: Johan Valkonen

Den 17 september är det dags för Kretsloppet i Borås. I år ska det inte handla om tidspress, menar Elin Sveningsson, projektledare för Kretsloppet:

– I samhället finns det så mycket prestation. Att delta i Kretsloppet ska inte handla om prestation. Det handlar om ens egen upplevelse, man gör det för sig själv eller med sin familj. Det är det som är det viktiga och inte ens sluttid. Man ska inte känna att ”jag kan inte vara med för jag kommer inte vara nöjd med min sluttid”, säger hon till P4 Sjuhärad.

Elin Svenningsson har själv varit med om att människor avstått från att tävla i Kretsloppet på grund av rädsla för vad deras sluttid kommer att bli:

– Faktiskt, tyvärr. Det finns många som säger att de inte kan delta, att de inte har tränat. Men det här kan ju vara startskottet för din nya träning? Det behöver inte alltid vara det givna målet...det kan ju vara en del av en pågående process. Så ja, vi tycker det finns en stress och hets bland vissa, säger hon till P4 Sjuhärad.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.