GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

11-åriga Wille från Gånghester ska träna med Barcelona

FC Barcelona kommer få träningssällskap av Wille Jardving, 11, från Gånghester som bjudits in för att träna hos storklubben.
Borås • Publicerad 28 augusti 2022
Foto: Jan Pettersson

När BT-sporten möter Wille Jardving under en träning med Norrbys P11 stannar han upp för att berätta om sitt nya äventyr.

– Det ska bli spännande... och roligt. Jag är nervös.

Det var i juli som han var på sommarläger med Barça Academy Camps på Bergaviks IP i Kalmar. Redan efter första träningen flyttades Jardving upp en åldersgrupp. Och sedan en till. Förra veckan ringde Barcelona FC och bjöd in 11-åringen från Gånghester till att komma ner och träna med dem.

– Jag hoppades under lägret att de skulle välja mig, men jag vågade inte tro, säger han till BT-sporten.

Under vistelsen i Kalmar var det 70 ungdomar som deltog, och två till läger anordnades i Sverige. Barcelona valde ut tre spelare som får komma och träna med dem en vecka.

– Jag spelade bra och jag gjorde som de sa att jag skulle. Jag spelade min fotboll, säger Wille Jardving om varför han tror att det blev han som fick chansen, till BT.

I Norrby menar den unge fotbollsaspirerande killen att han oftast är mittback eller central mittfältare.

Läs mer här.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.