GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Basketprofil lämnar Borås – efter 13 år

Basketprofilen Pat Ryan säger farväl till Borås efter 13 år.
Borås • Publicerad 26 augusti 2022
Pat Ryan.
Pat Ryan.Foto: Lars-Åke Green

Den svensk-amerikanske baskettränaren Pat Ryan lämnar Borås för Island och en ny klubb. Efter att han flyttade till Borås 2009 verkade han sju år som headcoach för herrlaget samt fem i samma roll i damlaget.

Han har gått i pension från sitt lärarjobb men inte som baskettränare, rapporterar BT.

Nu väntar ett nytt äventyr i klubben Tindastoll, belägen i staden Saudarkrokur, och håller just nu till i isländska andraligan och kom åtta förra året.

– Det var dags för mig att gå i pension och det kändes helt rätt. Min fru har också pensionerat sig. Men jag vill inte sluta vara baskettränare. Som spelare tyckte jag om att komma till nya platser, jag spelade i Sverige på vintrarna och på Nya Zeeland på somrarna. Det var jätteroliga år. Så att komma till nya länder och samtidigt få hålla på med basket, det älskar jag, säger han till BT.

Läs hela reportaget här.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.