GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Åtgärder för återhämtning sätts in på Säs

     Borås • Publicerad 19 juli 2021
     Södra Älvsborgs sjukhus. Foto: Borås Tidning.
     Södra Älvsborgs sjukhus. Foto: Borås Tidning.
     Foto: Anders Robertsson

     Coronapandemin har gjort att övertiden på Södra Älvsborgs Sjukhus, Säs, har ökat stort och fortfarande har det inte funnits någon längre tid för återhämtning.

     Nu har Säs enligt Borås Tidning upprättat en återhämtningsplan för vårdpersonalen där det bland annat kommer finnas föreläsningar om stressfaktorer och även att cheferna ska utbildas i hur man ger personalen återhämtning.

     Dessutom ska det finnas möjligheter under hösten där vårdpersonalen ska kunna ta ut sin ledighet.

     – Det är ett stort projekt som delvis redan är igång, men som framför allt startar i augusti. Vi har ett antal aktiviteter planerade och kommer löpande att undersöka hur väl vi lyckas få medarbetarna att att återhämta sig. För det är inte bara ledighet som behövs utan även stöd, samtal och riktade insatser, säger Åsa Bertilsson, HR-strateg på Säs till tidningen.

     Victor LaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.