GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Västtrafik: Så ska vi göra för att du ska välja bussen till badplatsen

I sommar vill Västtrafik få dig att ta bussen till stranden med nya tjänsten ”Tur och retur med vädret” som kombinerar väder med reseinformation. Tanken är att den ska hjälpa människor i regionen att åka mer kollektivt till närmaste badplatsen.
Borås • Publicerad 22 juni 2022
Arkivbild på badplatsen Skalle i Fristad.
Arkivbild på badplatsen Skalle i Fristad.Foto: Vikarier-Bengt Lagerstedt

Malin Bernhardsson är marknads- och kommunikationschef på Västtrafik, och har koll kring hur den nya tjänsten är tänkt.

– Egentligen är det en sajt faktiskt som har plockat data, dels från vatten och havsmyndigheten. Sen så hämtar den väderdata från Yr, och så hämtar den data från Västtrafiks reseplanerare, säger hon till P4 Sjuhärad.

Hon fortsätter:

– Sen så kombineras denna data och så får man tips på den badplats där det är bäst väder just nu.

Här kan du läsa på om vilka badplatser som är bäst och sämst i Borås.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.