unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tuffare för räddningspersonal vid olyckor

Foto: Mia Höglund, Mia Höglund

Under tisdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på R40. Räddningspersonalen hade en tuff uppgift i morgonrusningen. Och det blir allt vanligare. Andreas Leandersson, räddningschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, menar att det är en oerhörd utmaning.

– Vi vet av erfarenhet att situationen i ett sådant läge är oerhört uppstressad. Skadade personer ska tas om hand, vi måste snabbt komma fram med våra fordon, vägen ska spärras av och saneras. I vissa fall kan det också vara fråga om att få undan fordon i väntan på bärgare, säger Andreas Leandersson till Borås tidning.

Situationen har blivit värre de senaste åren.

– Min känsla är att detta hänger ihop med att tempot i samhället skruvats upp, säger Andreas Leandersson till Borås tidning.

Läs mer här.