Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Tre elever anmäler skola

     Bäckängsgymnasiet anmäls av tre elever.
     Bäckängsgymnasiet anmäls av tre elever.
     Foto: Jan Pettersson

     En tillsyn från diskrimineringsombudsmannen (DO) har inletts mot Bäckängsgymnasiet. Det skriver Borås Tidning. Det är tre elever som ligger bakom anmälan. Enligt anmälan till DO beskriver de tre eleverna en rad händelser som började redan första veckan av deras gymnasietid.

     Enligt eleverna är det en lärare som vid ett flertal tillfällen behandlat dem annorlunda utifrån deras ursprung. Läraren ska bland annat velat separera eleverna och sagt att om de bara hänger med varandra så kommer de att ses som ”tre förtryckta muslimer”.

     Läraren ska också uttryckt att de borde välja andra kläder än kjol och sjal. ”Borde en lärare säga detta till elever?”, frågar sig eleverna i anmälan.

     Läs mer här.