unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre avlidna i trafiken – lägsta dödssiffran på nio år

Foto: Lars-Åke Green

Allt färre dör i trafiken. Dödstalen är nere på historiskt låga nivåer i Sverige och det syns även i Sjuhärad. Enligt BT omkom tre personer i trafiken förra året, vilket är färre än på många år.

Två av dödsolyckorna inträffade i april i Borås, där en bilist träffades av ett träd som föll över vägen. Den andra olyckan var en kvinna i permobil som blev påkörd vid ett övergångsställe i Knalleland. Den trejde olyckan inträffade på riksväg 40 i Ulricehamn. En cyklist som var ute på en tärnignsrunda blev påkörd av en bilist och avled av sina skador.

23 svåra olyckor inträffade under förra året i Sjuhärad, uppger BT. De lägre siffrorna för 2020 beskrivs vara en coronaeffekt.