GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

TIPS: Så kan du hålla nere elräkningen

De höga elpriserna har gjort att många försöker hitta olika sätt att spara in på elen. Alingsåsaren Yvette Lissman har exempelvis investerat i en gasolkamin.
Borås • Publicerad onsdag 17:00

Yvette Lisman är nöjd än så länge.

– Elpriserna är så pass höga nu. Förra hösten och vintern blev det extremt dyrt. Så jag kollade upp vad det kostade och tänkte att det är nog bra att investera i en gasolkamin. Gasolen kostar ungefär två kronor per kilowattimme. Elen har kostat upp emot åtta så det blir stor skillnad, säger hon till P4 Göteborg.

Men hur fungerar egentligen gasolkaminen?

– Det är en gasoltub som du har bakom. Sen så kopplar man ihop den. Och så är det bara att tända, så kommer det ut värme helt enkelt. Vi är noga med var vi placerar den så det inte kan ta eld för det är ju en öppen låga. Vi har ju också ett gaslarm, säger Yvette Lisman till radiokanalen.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.