GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

TIPS: Så drar du ner på elen i hemmet

På onsdagen lämnade EU-kommissionen flera förslag till hur elpriserna ska minskas framöver. Bland annat bör elförbrukningen gå ner med tio procent. Och det finns tips på hur man kan dra ner på elen i till exempel hemmet.
Borås • Publicerad 19 september 2022

Mats Danielsson är el-och klimatrådgivare från Göteborg stad och har flera tips på hur man kan dra ner på elen.

– Man ska se upp med de produkterna som förbrukar mycket. Man ska inte jaga mobilladdaren som råkar sitta i som inte drar någonting. Tänk på det som använder mycket. Tvätt, disk och matlagning, säger han till P4 Göteborg.

Men vad är egentligen värst i sammanhanget?

– Det är torktumlaren. Om man har en torktumlare hemma..så häng tvätten. Det sparar du absolut mest på. Och får också ett bättre inomhusklimat, säger Mats Danielsson till radiokanalen.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.