GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SVT-profilen i motattack: ”Nu räcker det med hat mot Borås”

Under den senaste tiden har Borås blivit en meme på Tiktok. Varje dag sprids nya videor på svarta hål, demoner och dystopiska platser som användare skojar med om att de är tagna från Borås. Detta har fått SVT Sports expert Nick Rajacic, som själv är boråsare, att säga ifrån.
Borås • Publicerad onsdag 16:00 • Uppdaterad onsdag 16:53
Nu sprids videor på Tiktok om att bland annat spränga Borås. SVT Sport-profilen Nick Rajacic har tröttnat på det.
Nu sprids videor på Tiktok om att bland annat spränga Borås. SVT Sport-profilen Nick Rajacic har tröttnat på det.Foto: Privat

Borås har blivit ett hett ämne på Tiktok de senaste dagarna där dystopiska videor på allt ifrån demoner till kyrkor som brinner uppges vara tagna från staden. Men i själva verket har de inget sammanhang till Borås utan är endast del av en meme.

En meme är ett internetfenomen där innehållet skiljer sig beroende på vem eller vilka målgruppen är. Oftast använder man redan tagna bilder eller videor och sätter in de i en humoristisk text.

I detta fall är nästan samtliga videor om staden gjorda till Vikingarna-låten ”Hälften så kär”, något som blivit av en Borås-låt av en oklar anledning. Användare skämtar om att man borde spränga Borås för att det ska ha skett så mycket konstiga saker i staden under den senaste tiden.

Detta har fått SVT Sport-profilen Nick Rajacic, som själv är boråsare, att ryta ifrån.

I en Tiktok-video med texten ”Nu räcker det med Borås-slander på riktigt” beskriver Rajacic att det finns fördelar med staden:

– Anders ”Taco” Svensson är Elfsborg-legendar, före detta statsminister Ingvar Carlsson är från Borås. En av bästa basketspelarna någonsin, Magic Johnson, har spelat här.

Han nämner även att solen skiner året runt i Borås, trots att staden blivit utnämnd till Sveriges regnigaste stad.

Han avslutar med följande:

– Det finns mycket större hålor i Sverige än i Borås. Som Luleå eller Södertälje. De städerna tycker jag att ni ska trasha, säger han i klippet.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.