GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spökmuseum öppnar i Borås

Borås • Publicerad 23 januari 2021
Foto: Lars-Åke Green

Boråsborna Tony Martinsson och Niclas Laakssonen, som är spökjägare på Laxton Ghost Sweden, öppnar landets första hemsökta museum i Borås.

– Vi har fått tillgång till en lokal som är ungefär 200 kvadratmeter. Den ska vi inreda med olika föremål som vi samlat på oss från olika hemsökta platser genom åren. Frågan som händer efter döden har alltid fascinerat människan. Och det känns också som det som rör vår existens blivit allt mer aktuellt under pandemin, säger Tony Martinsson till BT.

De har hörts i radiodokumentär, synts på Youtube och är en del av tv-succén Spökjakt som utsågs till Årets program på Kristallen.

På museet blir det mycket dockor, olika typer av masker och ett speciellt bord som varit med under en av Spökjakt-säsongerna. De kommer också bygga upp ett särskilt rum i miniatyr med inredning från huset i Borgvattnet, en hemsökt plats där de idag bedriver ett vandrarhem.

Spökmuseet öppnar den 6 februari men på grund av coronapandemin sker invigningen digitalt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.