GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Smittspridningen går stadigt neråt i Sjuhärad

     Borås • Publicerad 7 juli 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Mandus Örarbäck

     Smittspridningen av covid-19 fortsätter att gå stadigt neråt i Sjuhärad. Det är nu färre patienter inlagda på Säs än vid samma tidpunkt sommaren 2020.

     Inte sedan augusti förra året har så få patienter varit inlagda. Antalet bekräftade fall av covid-19 har inte varit så få sedan dess.

     – Vi har sett att fullvaccinerade inte blir sjuka på samma sätt. Det är uppenbart att de som är fullvaccinerade är mindre vanliga på iva. Tidigare var det mest äldre som vårdades för covid-19, men nu är medelålders människor vanligast på akuten, säger Nina Widfeldt, tillförordnad chefsläkare på Säs, till BT.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.