Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Sjuksköterska på Säs får en halv miljon kronor

     Martina Jarnström på Säs har tagit fram ett program för att cancerpatienter ska kunna genomföra vissa vårduppgifter i hemmet. Nu får hon vårdförbundspriset på 500 000 kronor.

     – Det betyder väldigt mycket. Ger någon slags kick att det vi gör är så viktigt. Priset är riktat till mig men det är ju en bekräftelse till oss alla som jobbat med det här, säger hon till BT.

     Martina Jarnström jobbar sedan sex år tillbaka som sjuksköterska på hematologi- och onkologienheten på Säs. det är halvtid med forskning och resterande med den dagliga vården.

     Fakta

     Motiveringen

     Martina Jarnström har tillsammans med cancerdrabbade patienter tagit fram ett utbildningsmaterial för att stödja patienten att själv vara delaktig i sin egen cancerbehandling. I det här fallet genom att lära sig att byta cytostatikapump. Syftet är att patienten ska slippa långa resor till och från sjukhuset. När patienten lär sig att byta pump själv ger det patienten ett större inflytande över sin tid och sitt liv, trots sjukdom. Tack vare Martinas initiativ får i dag alla patienter med cytostatikapump frågan om de vill lära sig att byta pumpen själva i sitt eget hem.