GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sjuhärad: Ungdomsledare avstängd – anklagas för pedofili

Efter anklagelser om pedofili har en ungdomsledare i en idrottsförening i Sjuhärad stängts av med omedelbar verkan, rapporterar BT.
Borås • Publicerad 22 augusti 2022 • Uppdaterad 23 augusti 2022

Det rör sig om en man i 25-årsåldern som pekades ut på måndagen av en kontroversiell sajt som jagar pedofiler. Medarbetarna till sajten har utgett sig för att vara en 13-årig pojke som mannen ska ha haft en lång chattkonversation med samt bestämt träff med på ett hotell.

Konversationen visar på tydliga sexuella inviter, där ungdomsledaren skickat bilder på sig själv och bett om att få bilder på 13-åringen som varit tydlig med sin ålder. Efter att ett hotell bokats hade det blivit allt mer sexuella chattmeddelanden.

När ungdomsledaren väl var på hotellet konfronterades han av sajtens medarbetare. I ett filmklipp syns det hur mannen väljer att springa iväg.

Händelsen ska ha skett tidigare i sommar och på måndagsmorgonen fick Sjuhäradsföreningen information om detta vilket gjorde att ungdomsledaren togs ur tjänst med omedelbar verkan. Föreningen ska samla in mer information kring ärendet och vill inte kommentera det något mer.

Läs mer här.

Erbjudande: Nu kan du läsa BT gratis i tre månader

Vill du läsa mer journalistik från Borås? Just nu får du läsa allt innehåll på bt.se i tre månader utan kostnad. Du behöver inte registrera något betalkort och prenumerationen upphör automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.