GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Säs missade att kalla två cancerpatienter till återbesök - en avled

     Borås • Publicerad 22 februari 2021
     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Barzan Dello

     Säs skulle kalla två cancerpatienter till återbesök. Detta missade sjukhuset vilket resulterade i att en av patienterna avled. Det var BT först att rapportera.

     En av patienterna hade dubbla cancerdiagnoser. Då mottagningen inte kallade patienten för ett återbesök hann cancern växa och sprida sig till andra organ, anger tidningen.

     Den andra patienten gäller en man med förhöjt PSA-värde. Då provtagningen inte tydde på några cellförändringar skulle han kallas till uppföljning efter sex månader. När kallelsen uteblev sökte mannen vård först två år senare. Vid det laget hade han en obotlig prostatacancer med metastaser.

     Lex Maria-anmälan är inskickad.

     Isabelle HaagSkicka e-post
     Så här jobbar borasdly med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.