unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Säs-läkare sålde falska coronaintyg – hotas av vite på 750 000

     Foto: clifford johansen

     En läkare på Säs har sålt falska coronaintyg i Göteborg. Läkaren kan tvingas betala vite på 750 000 kronor efter att flera hundra personer kan ha drabbats. De drabbade kunderna har bland annat behövt intyg, som bevisar att de inte har coronasmitta, inför utlandsresor och för snabbtester som utlovat svar inom två timmar har de betalat 2 690 kronor.

     Det var förra veckan som Göteborgs-Posten avslöjade att en privatklinik hade sålt covidtester under falska förespeglingar om att de skulle analyseras av etablerade laboratorier i Sverige. Den ansvariga läkaren på kliniken är heltidsanställd på Säs, men har inte sökt tillstånd för bisyssla.

     Sjukhusledningen i Borås har inlett en granskning för att ta ställning till om han kan behålla jobbet eller bör avskedas trots att oegentligheterna inte har koppling till Säs.

     – Vi har några trådar kvar att nysta i, men hoppas bli klara inom kort, meddelar verksamhetschefen Karin Hederstierna i ett sms till BT.