Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Särfs uppmaning till trafikanterna

     Leif Floberg
     Leif Floberg
     Foto: Anton Hedberg

     Allt fler olyckor sker på vägarna när det är halt väglag, snöfall och fler timmar med mörker. Nu uppmanar Södra Älvsborgs räddningsförbund trafikanterna att visa större hänsyn till räddningspersonalen, vars arbetsförhållande är farligare.

     – Vi har varit förskonade från allvarliga olyckor i vårt område, även om det förekommit vissa incidenter. Men när vi står oskyddade längs vägen och en bil susar förbi oss blir vi utsatta för farliga situationer. Det händer överallt i Sverige och det har förekommit att brandmän förolyckats, säger insatsledare Leif Floberg till BT.

     Uppmaningen är till alla trafikanter i Sjuhärad och är en önskan om hur trafikanterna ska agera vid en trafikolycka när räddningspersonal arbetar på vägen.