Så mycket kostar Kongresshusets bildskärm i månaden

.
Foto: Niclas Liljenby

I det nya kongresshuset finns en elva meter bred och fyra meter bildskärm. Den kostar 175 000 kronor i månaden, rapporterar P4 Sjuhärad.

Den stora LED-skärmen hyrs nämligen just nu. För när det kommunala bolaget Akademiplatsen AB skulle upphandla skärmen så överklagades den och avbröts sedan. Då man ville ha en bildskärm till det att kongresshuset skulle öppna, så valde man då att teckna ett ettårs hyreskontrakt på en skärm som en tillfällig lösning, en hyra som alltså ligger på 175 000 kronor i månaden.

Så mycket kostar hyressänkningen

Evion Borås Möten AB klarade inte av hyran när de driver Kongresshuset i Borås. Det rapporterade P4 Sjuhärad för ett tag sedan. För att hjälpa företaget att komma i gång sänktes hyran till att bara baseras på omsättningen.

Nyheter • 2019-06-04 09:57

– Väggen är jätteviktig. Självklart ska vi inte ha inbokade kongresser som inte kan göra sina presentationer, säger Akademiplatsens vd Helena Alceniu till P4 Sjuhärad.

Nu har det dock visat sig att hyreskontraktet utgör en otillåten direktupphandling, vilket kan leda till att bolaget måste betala skadestånd och straffavgifter.

– Själva led-skärmen kommer nog kosta ett par miljoner extra i år faktiskt, säger Helena Alsénius.