Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Så många har vaccinerats på äldreboenden

     Foto: Marcus Palmgren

     Fyra äldreboenden i Borås har gått igenom första vaccinationsomgången. Det innebär att 286 personer av totalt 2 700 personer har fått den första av två doser vaccin.

     – Det är en och annan som tackat nej, men den övervägande majoriteten har sagt ja. Vi har inte sett några som helst biverkningar och har god samverkan med läkare, säger äldreomsorgschef Maria Jonsson till Borås tidning.

     I början av veckan var 39 personer inom äldreomsorgen sjuka med konstaterad corona. Det är en minskning jämfört med före jul.

     – Det legat omkring 50 bekräftat smittade per vecka, men nu ser vi en minskning. Vi vågar dock inte ta ut något i förskott. Det är fortsatt jätteviktigt att tänka på alla rutiner och inte slappna av, även om vaccineringen är igång, säger Maria Jonsson till Borås tidning.