GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så många har vaccinerat sig i Borås

Borås • Publicerad 4 december 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Anton Hedberg

Fram till vecka 47 har 82 procent av befolkningen i Borås kommun fått minst en dos, enligt Nationella vaccinationsregistret. Det är totalt 80 868 personer – vilket är 3 376 fler personer än vecka 46. Anledningen till den stora ökningen är att barn mellan 12 och 15 år som har tagit sin första dos började noteras i statistiken vecka 47.

Äldre personer har sedan en tid erbjudits en påfyllnadsdos. I Borås har hittills 61 procent av befolkningen över 80 år tagit en tredje spruta.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.