GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så kommer den allmänna corona-provtagningen gå till

Borås • Publicerad 1 juni 2020
.
.Foto: Tomas Nyberg

Under denna veckan kommer de med symptom som skulle kunna vara covid-19, testa sig på Närhälsans vårdcentraler i Västra Götaland.

– Vi förbereder oss för fullt för att det här ska ske på ett smidigt och säkert sätt för våra patienter och våra medarbetare. Vi måste säkerställa att vi har rätt utrustning på plats och att vi får ett bra flöde för de som vill testa sig för covid-19. Vi behöver säkra upp separata provtagningsspår för att minska risken för smittspridning i samband med provtagning, säger Monica Radeberg, chefläkare på Närhälsan i ett pressmeddelande.

För att kunna testa dig måste du ha haft symptom i minst 24 timmar och man uppmanar personer som vill testa sig att hålla koll på sin vårdcentrals hemsida.Det kommer finnas bokningsbara tider, men också drop-in eller drive-in där det är möjligt.

Provtagningen består av topsning av näsa och svalg. Tetste är gratis och visar pågående infektion, det är alltså inte ett antikroppstest. Provsvar beräknas komma efter två till fyra arbetsdagar.

Anna EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.