unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så kan framtidens Gässlösa se ut

.
.
Foto: Idéskiss "Made in Borås"

En helt ny stadsdel planeras växa fram på Gässlösa. För att få idéer och inspiration deltar Borås i den internationella arkitekttävlingen, Europan, världens största återkommande idétävling för arkitekter under 40 år. Det vinnande bidraget ska fungera som inspiration till utvecklingen av stadsdelen.

De kom in flera bidrag, men vann gjorde ”Made in Borås” skapat av de tre arkitekterna Eric Reid, Gauthier Durey och Linn Runeson som är verksamma vid den norska arkitektbyrån edit/atelier.

– Förslaget har på ett bra sätt värnat om både Borås textilhistoria och de gröna och blå elementen i Gässlösas läge utmed Viskan. Vi är imponerade av att de lyckats få med allt från den stora skalan med Gässlösas roll i Borås ner till byggnader som ska utformas för att kunna demonteras. De har förslag på strategier för hur vi kan transformera Gässlösa på ett innovativt, socialt inkluderande och hållbart sätt, säger Jonas Ward, samhällsbyggnadschef i ett pressmeddelande.