unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Robot håller koll på om Säs-personal har covid-19

.
.
Foto: Andreas Carlsson

En robotlösning har tagits fram för att underlätta efter att personer blivit provtagna för covid-19 skriver Södra Älvsborgs sjukhus på sin Facebooksida. När sjukhusets personal får luftvägssymtom kan de testas för covid-19 och roboten håller koll på när deras provsvar kommer och den anställde får snabbt veta om den anställde är sjuk i covid-19.

– Sekreterarna, som tidigare har ringt chefer när medarbetarsvar har kommit, har fått en digital assistent. Assistenten stöttar sekreterarna när svaren skickas ut via 1177 genom att sköta jobbet på skärmen. I bakgrunden kontrollerar roboten om det har kommit nya personalsvar. När svar har inkommit och sekreterarna startar assistenten ser man på skärmen hur meddelandet skapas och skickas. Efter detta så återstår som tidigare en del manuella rutiner. Men själva momentet med att ringa den provtagnes chef försvinner, och personalen är de första som får svaret, säger Fredrik Hansson på Säs utvecklingsstab.