unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Regionen avråder från alla kontakter i påsk

     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Anton Hedberg

     Smittskydd Västra Götaland avråder kraftigt från att arrangera eller besöka sammankomster i samband med påsk.

     – Det finns egentligen bara en uppmaning som gäller nu – undvik alla andra kontakter än de du bor tillsammans med. Det gäller oss alla oavsett ålder. Där människor träffas, där sker smittspridning. Precis så enkelt är det, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

     Han betonar också att i Västra Götaland gäller fortsatt skärpta regionala rekommendationer:

     – Avstå onödiga resor, undvik trängsel i butiker och andra inomhusmiljöer, handla ensam, handla på udda tider, använd munskydd i kollektivtrafiken och använd munskydd inomhus när det inte går att hålla avstånd. Jag uppmanar alla att följa detta, säger Thomas Wahlberg.

     I de regionala rekommendationerna ingår även särskilda råd till skolor. När Folkhälsomyndighetens nationella råd upphör den 1 april fortsätter de regionala rekommendationerna att gälla lokalt.

     – Gymnasieskolor i Västra Götaland rekommenderas att ha högst en tredjedel av sina elever på plats samtidigt och det gäller som minst till den 18 april, säger Thomas Wahlberg.