Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Polisens glädjebesked: nästan alla brott uppklarade

     Genrebild.
     Genrebild.
     Foto: Peter Boström

     Förra året drabbades Borås av en rånvåg. Totalt drabbades fem butiker och ett tjugotal personer.

     Nu meddelar polisen att i princip alla rån är uppklarade. Det var BT först att rapportera.

     I början av november utsattes fyra kiosker i Borås för rån eller rånförsök. Därefter inträffade flera personrån, där gärningsmännen främst fokuserade på unga pojkar.

     November fortsatte och så även rånen som vid en tidpunkt tycktes avlösa varandra. Stadsparken. Norrmalm. Göta. Det var först i mitten av januari som utvecklingen bromsades. Det sista personrånet inträffade just då, vid Resecentrum.

     – Vi har nått framgång i en mycket stor procent av de här fallen. Det har tagit mycket resurser och varit tidskrävande men med facit i hand har det varit otroligt framgångsrikt, säger Magnus Söderqvist, gruppchef vid polisen i Borås, till BT.

     Flera gärningsmän har dömts. Det finns åtminstone ett aktivt åtal just nu och i princip varenda rån räknas som polisiärt uppklarat.

     Läs mer på BT.