GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Överläkarens uppmaning till alla över 45 år: Ta en ny vaccindos mot covid nu

Om man är över 45 år finns det goda skäl till att ta en ny vaccindos mot covid, det menar Magnus Gisslén, överläkare hos infektionskliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset.
Borås • Publicerad 18 september 2022 • Uppdaterad 18 september 2022

Inför hösten och den kommande vintern rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla över 65 år samt riskgrupper att ta en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19.

Men Magnus Gisslén, överläkare hos infektionskliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset, menar att det kan finnas goda skäl till att ta en till dos även om man är under 65 år.

– Personligen tycker jag, särskilt om man kommer upp i den åldern vid 45-50 år finns det särskilt goda skäl att ta en påfyllnadsdos nu, säger han till P4 Göteborg.

Från den första september i år kan även alla över 18 år stärka vaccinskyddet genom en fjärde dos.

– Man kan också vända på det. Vad finns det för skäl att inte vaccinera sig? Det är mycket större risk att få komplikationer av en covidinfektion än av en vaccination, säger han till P4 Göteborg.

Gisslén förklarar för radiokanalen att det inte spelar någon större roll vilket vaccin man tar.

– Det som kan spela roll är...tillhör man en riskgrupp och är äldre ska man inte vänta. Gör man inte det får man bestämma själv. Men det är inte självklart så att de nyare vaccinerna har någon avgörande större fördel.

Är du mellan 16-25? Nu kan du läsa Borås Tidning gratis

BT erbjuder nu alla ungdomar möjligheten att läsa nyheter gratis i sex månader. Det är ingen kostnad och efter testperioden så upphör ditt konto automatiskt.

Belmin NuhicSkicka e-post
Så här jobbar Borasdly med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.